2017. május 22., hétfő

,, A lovakat lelövik, ugye? " - Op.1
 • Fandom: Shingeki no Kyojin
 • Párosítás Levi (x) Lili (OC)
 • Modern AU
 • Zeneiskolás diákok, zongorista!Levi&Lili
,, A lovakat lelövik, ugye? "


A zeneakadémia maga a pompa. Levi és Lili, minden nap, mikor a házukba sietnek, elsétálnak előtte, s hallgatják a bentről kiszűrődő, lélegzetelállító csellódallamot. 

Akkor karácsony volt, a hófödte, jeges járdán nehéz léptekkel haladt egy törékeny alak, sötétzöld kabátban, mely a térdéig ért. Fekete haja egy hosszú, szürke sálon túllógva himbálózott a téli szélben, miközben az alacsony lány beállt az utolsó, nyitott bódéhoz, hogy forraltbort vegyen. Magának, meg a barátjának. Bőrkesztyűit a két pohár köré fonta, miközben sietve lépdelt végig a kihalt utcán. Kiseperte hajából a havat, megtörölte magasszárú csizmája talpát, ami havas, ugyanis hosszú órákig botladozott hazafelé a zongoraórájáról, de íme, immáron végre hazatért. Letekerte a sálát, a kabátja ujjába tömte, azt pedig a fogasra dobta. A meleg házban sötétség uralkodott, mire a lányt rossz érzés kerítette hatalmába. A torka összeszorult, a mellkasa megfeszült, légzése pedig szaggatottá vált. Sietve kibújt a csizmájából, nem törődve Levi rendmániájával, csak, úgy ledobva otthagyta, a borokkal együtt, nem messze az ajtótól és harisnyás lábaival nesztelenül, sebesen osont a lépcsőn. Puhák a léptei, akár a párnázott talpú, sunyi macskának, szeme vágása is egészen arra hasonlít... Nem egyszer nyúzta már Ackermant, hogy szerezzenek be egy szőrgombolyagot, hogy ne menjenek teljesen egymás agyára, mindig leintette.

Amint felért a lépcső tetejére, mély levegőt vett, hatalmas kő esett le a szívéről. A kupolás szobában égett egy gyér lámpa, s hallani lehetett, ahogy Levi idegességében csak kopogtatja az elefántcsont billentyűket, de nem játszik rajta. Nem játszott, Lili nélkül. A lány lassan az ajtóhoz lépett, melynek üvegén át látta a fiú sziluettjét, s hármat kopogott, igen komótosan, de, mire negyedjére tette volna, már nyílt is az ajtó.

- Miért nem hívtál fel, hogy menjek érted? Hol voltál eddig? - Kérdezte Levi tőle halkan, ridegen. Mindketten tudták, hogy aggódott, de azt is tudták, hogy ezt nem nagyon akarja kimutatni. 

- Hoztam forraltbort... - Mentegetőzött az alacsonyabbik, s felnézett legkevesebb -, sőt, egyetlen - barátja szemeibe.

- Az nem mentség... Pláne, hogy most vagy tizenhat éves, miért... - Kezdte el dorgálni a fiú, de Lili a szavába vágva köszörülte a torkát.

- Egyidősek vagyunk, Ackerman! - Fogta meg a csuklóját, majd kezdte el lefelé húzni a lépcsőn. - Nagyon finomat készít az a bácsi.

Letelepedtek a kandalló elé, amit Levi már nagyjából fél órája elrendezgetett, csak meg kellett gyújtani az alkohollal átnedvesített farönköket. Lili rövidesen kellemesen átmelegedett, s fejét a fiú vállára hajtotta, aki egy undorodó morgással már húzódott is ki alóla. 

- Utállak... - Sóhajtotta a lány, mire Levi megvonta a vállát, érthetetlen motyogásából, amit Lili hajába alkotott, csak valami olyasmit lehetett érteni, hogy "én is téged".

- Kéne játszani. - Szólalt meg a fiú rövidesen, néhány percnyi csendet követően.

- Mit, az agyadat? - Kérdezett vissza gúnyosan a Wayne lány, utána a bort, amelynek már csak az alja maradt, tele fahéjjal és szegfűszeggel, a dohányzóasztalra tette, aztán állt is fel. - Gyere, minek fogjunk neki? Találtam néhány olyan darabot, aminek egyik szólama sem megerőltető... 

- Lili... Ha nem megerőltető, az nem elég jó nekünk... - Válaszolta "kedves" hangon Levi, majd feltápászkodva a hófehér szőnyegről, tűrte el a lány homlokából az egyik tincsét. - Majd én megmutatom, minek fogunk neki. A legutóbbit úgyis te választottad. 

Mindketten sietősen felcaplattak, vissza a kupolás szobába, s leültek a gyönyörű, lakkfekete zongora elé. Lili figyelte barátja kecses, erős kézfejeinek mozgását a simára koptatott billentyűkön, s halkan dúdolta a kíséretet, amint a füle ráállt a dallamra.

- Ó, ezt ismerem! Mi is a címe? - Gondolkodott el kissé, Levi szemeibe nézve, s kérdőn vonta fel a szemöldökét.

- Call your Name... 

4 megjegyzés:

 1. Jézusom, ez nagyon tetszett *-*
  Tökéletesen kerek, ezer érzelmet hozott elő belőlem pár perc alatt... A vége a legjobb, konkrétan kihagyott egyet a szívem.
  Szóval nagyon-nagyon jó lett *-*

  Giger <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óóó, köszönöm szépen dear, majd igyekszem a folytatással és majd akkor is kihagy talán egyet a szíved :D

   Üdvözlehelettel: Quinn

   Törlés
 2. Ómájgád dö fílsz
  Már a címnér tudtam, hogy imádni fogom
  És így ahw
  Tejóég
  Nem jutok szóhoz

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óóó, óóó, most megyek és izé, körtáncot lejtek szűzilányruhában, de basszus
   kommenteltééél
   *sálálá*
   kész, már én is kivagyok, most én nem jutok szóhoz
   köszönöm, hogy elolvastad

   Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony