2016. október 18., kedd

Ghost


  • fandom:Death Note
  • Párosítás: Light x L, bár nem annyira erős, mondhatni inkább csak "erős baráti" kötelék.
  • egyperces
  • Hosszú idő telt el a világ legjobb detektívjének halála óta, a világ már oly rég bele is törődött. Kivéve egyvalakit. Ez a valaki kergette a férfit a halálba, és lassan saját magát is eme sors felé mozgatja.

Light hosszú napot tudhatott a háta mögött, nem csoda, hogy alig bírta megtenni a monitor és az ágy közötti távolságot. Abba is beletelt pár perc, mire eléggé összeszedte magát, hogy egyáltalán levegye a tekintetét a számítógépről. Már mindenki elment, amikor ő még ott gubbasztott a széken. Elfordult, a görgők keservesen nyikorogtak. A mellette lévő, ugyanilyen irodai szék azonban nem volt üres, pedig meg mert volna esküdni rá, hogy senki nem volt már ott a lakásban, különben is észrevette volna, ha valaki a nyomozóktól bejön.
Ryuzaki ült a székben, a szokásos, magzatpózhoz hasonlítható ülésmódjával. Csak némán meredt a fiúra, karikás szemeiből semmit nem lehetett kiolvasni.
Már megint kezdődik – dörzsölgette halántékát Light – Francba is már, hány éve a halálának? Miért képzelődöm róla még mindig? Talán már tényleg aludnom kéne…
Megrázta a fejét, és a mellette ülő fekete hajú férfi a következő pillanatban már sehol nem volt. Csak egy hallucináció, ennyi az egész, nem kell miatta aggódni. Legalábbis Light szerint.
Mély sóhajtás kíséretében tápászkodott fel, a hirtelen mozdulatra kissé megszédült – nem csoda, egész nap csak egy almát evett, és nem is ivott rendes vizet, csak üdítőket vedelt. Amíg a világ körülötte enyhén elmosódott volt, a fehér pólós alak megint feltűnt, ezúttal a kanapén terpeszkedett, bal kezén bilincs volt, ami mondhatni a semmibe vezetett. De nem, vezetett az valahova, ahogyan Light jobban megnézte. Az ő csuklójára volt helyezve a vége.
Eszeveszetten hadonászni kezdett – már amennyire egy alváshiányos félálomban lévő embertől ez eszeveszettnek számít - , de csak nem jött le róla. Próbálta a puszta kezével letépni magáról, de amint hozzáért, nem érezte a fémet, csakis a bőrét. A bilincs eltűnt.
Kezdek végérvényesen megőrülni? – kérdezte magától Light. Ekkor már a hálószoba küszöbén állt.
Ryuzaki megint felbukkant, ezúttal a falnak támaszkodva vizslatta Light-ot, hanyag, görbe testtartással. Light nem is tudta, miért kezdett el hangosan beszélni, egyszerűen már mindegy volt neki.
-       Hét év telt el a halálod óta – kezdett bele, hangjában semmi düh, vagy meglepettség nem volt felfedezhető, viszont boldogság annál inkább – és még mindig te jársz a fejemben.
Amikor felpillantott, természetesen L már megint nem ácsorgott ott, ahol legutóbb látta. Meg sem hökkent. Csak a fejét rázva leült az ágy szélére, elmélázva tekintett a vele szemben lévő szürke falra.
-       A hetet kijavítanám nullára, lévén, hogy meg sem haltam, Light-kun. – A hang Light háta mögül jött, mire azonnal megfordult tengelye körül.
Az ágy másik oldalán Ryuzaki ült, zsebre tett kézzel.
-       Ryuzaki! – hagyta el egy már-már kislányosnak nevezhető sikoltás Light szájáz – Te jó ég! Te… te meg… - kereste a szavakat, de ennél értelmesebbre nem futotta.
-       Megtennéd, hogy nem makogsz? – kérdezte szárazon. – Idegesítő.
-       Semmit nem változtál – nevette el magát halkan.
Misa eközben bezárta maga mögött a lakásajtót, fáradtan hajította le a kanapéra rengeteg cuccát és ruháját, nyugodtan lélegzett fel. Aznap különösen hosszú volt a fotózása, így amikor végzett, már ennivalót sem tudott venni, a közeli boltok legjava már bezárt.
-       Light, hazaértem! – Egyébként utálta felébreszteni, de mivel látta a hálószoba ajtaja alól kipislákoló fényt, gondolta, csak nem alszik. – Light?
Nem érkezett válasz, viszont halk beszédet hallott kiszűrődni. Közelebb lépkedett, hangtalanul az ajtóra tapasztotta a fülét. Igen, Light határozottan beszélt valakihez. De a válaszokat már nem hallotta, mindig csak párja hangja volt hallható. Minden mindegy alapon benyitott. A szőke hajú férfi az ágyon ült, és kissé kicsavart pózban beszélt lelkesen. Viszont a szobában nem volt senki más, csak ő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony