2016. július 29., péntek

A divatblogokról szakszerűen || Pinquinn

Kérlek. Hagyjatok meghalni.


A következő bejegyzéssel senkit nem kívánok bántani, csak elemi indulatok tombolnak/tomboltak bennem.

Könyörgöm, ne azért indítsunk egy témában fanfiction-t, blogot, írjunk novellát, mert az menő és fhuu de népszerűek szeretnénk mi is lenni. Akkor írjunk egy adott dologról, egy történésről, sorozatról, könyvről, zenéről, bármiről, ha át tudjuk érezni, ha úgy érezzük, hogy tényleg szeretnénk megírni és nem csak azért fogunk bele, mert elképesztően el vagyunk keseredve tanácstalanak vagyunk.
   Megnézted a Deadpool-t? Oké! Szuper! Jó volt, ugye? Tetszett? Összegezd a véleményed, írj róla egy cikket, hogy mi volt benne a túl sok, te hogy csináltad volna, de kérlek, ha kell, letérdelek, úgy fogok hozzád fohászokat suttogni, csak ne. Kezdj. Blogot. Belőle.
   Ha jól meg tudod írni, magadénak érzed a történetet, az egész, obszcén, gusztustalan dolgokkal poénkodósdit, akkor tudod mit? Abban az esetben írd meg, de csak ha azért kezdenél ilyet, mert az milyen fhu, de király film volt, akkor inkább kímélj meg engem az agyráktól. Meg egy designert attól, hogy két fejezet után abbahagyd.
   Tetszett az új Star Trek? Király! Láttad az előző kettő filmet is? Oltári! De kérlek, ne alázd meg az univerzumot, az egész ST fandomot azzal, hogy a három film alapján írsz egy történetet. Mert szép és jó, Spock, Kirk és társai, szívem szerelmeik ők is, de, ha nem néztél a sorozatok közül legalább egyet, ha csak Jim Kirk két szép, kék szemeiért írnál valami nyálas sztorit: Ne. Tedd. 
   Láttál egy csomó jó novellás, vagy személyes blogot és te is csinálni akarsz egyet? Fogj neki, de szintén ne azért, mert menő. 
Soha ne kezdj blogot azon az elven, hogy: Ha már mindenki, akkor én is!
Se azon, hogy: Ezt a sorozatot nem ismeri senki, attól leszek egyéni blogger, ha ezt az univerzumot széttrancsírozom az egetlen marhaságaimmal és bedobok oda egy Mary Sue-t, vagy Gary Stu-t. 
Lehet igényes fanfiction-t írni, nem erről beszélek, de maradjunk a racionalitás határain belül. Pontosan tudom, mi mozgat titeket, mert én is keresztülmentem ezen a korszakon, a 17, max. 20 éves főszereplőmet, a legelső Avenger ff-embem össze akartam hozni Amerika Kapitánnyal. Ne. Kérdezzétek. 
Egy 40+-os férfi nem fog ( jóeséllyel... ) rástartolni egy max. 25 éves lányra, pláne akkor nem, ha milliárdos és gyakorlatilag bárkit megkaphat. Kezdjük érteni, ugye? 
Aki esetleg az itt leírtak olvasásakor a saját blogjára ismert ( ami meglepne ) , az kérem: Gondolkodjon el.
Elismétlem még egyszer: A poszttal nem a bántás a célom, ha mégis így sikerült, ideje, hogy megedződj. A bloggerkedés/írás során rengetegszer fogsz ennél durvább kritikát is kapni ( lehet, hogy pont tőlem, khm... ), ami nem azért van, hogy eltántorítson a célodtól. Ha valaki az itt leírtaknál kevésbé burkoltan, durvábban fogalmazza meg az esetlegesen építő és nem csak lehúzó kritikáját, azzal sem feltétlenül rosszat akar, csak felhúztad az agyát a hülyeségeiddel.
Na és akkor, térjünk át egy komolyabb témára.

Focis blogok. Félreértés ne essék, imádom a focit. Úgy mondanám, hogy nagyobb futballmániás kis axolotlt vagyok, mint maga Bernd Storck, ami azért, valljuk be, igen nagy szó.
De, megintcsak, könyörgöm: Nem hiszem, hogy abban az esetben írnunk kéne, ha Dzsudzsák Balázs/Nagy Ádám/Kleinheisler László/Király Gábor/Böde Dániel/Gera Zoltán/Nemanja Nikolić/ Kádár Tamás és társai két szét szemébe szerelmesedtünk bele. Továbbra is ugyanazt az álláspontot követem, miszerint: Igenis lehet igényes és szép ff-et is írni. Csak akkor ne azért írjuk, mert:
 1. Most volt EB és EB-ről írni olyan menő
 2. Azt se tudom mi a foci, de Dzsudzsák az bejövős
 3. Mindenki azt mondogatja, hogy mekkora arc ez a Gera, meg a zsíroskenyérgyáros Böde, de amúgy azt sem tudom, mikor szülték őket erre a Földre, de tök népszerű lennék, ha róluk írnék légbőlkapott marhaságokat! Nem?

Nem.


5 megjegyzés:

 1. *suttogva jegyzi meg, hogy Amerika Kapitány még csak 30 körül jár, ha nem számoljuk a mélyfagyasztott éveit*
  De egyébként szívemből szóltál, istenem, de jó, hogy leírtad. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is Amerika Kapitányra gondoltam, teljesen tisztában vagyok vele, hogy mennyi idős. Pláne, ő nem milliomos, azt hiszem, lehet sejteni, hogy a filantróp barátunkról beszélek :D

   Törlés
 2. Hali! Tetszett! Őszintén szólva a One Direction meg minden más fajta FF özöne után már ideje volt egy ilyen "mártírnak", aki kiáll a rossznál rosszabb FF-ek halma közül és elmondja, hogy: "Drágák, bármennyire is azt hiszitek jó ötlet írni FF-t, azért mert mindenki azt ír, el kell titeket keserítenem, rohadtul nem jó ötlet!". A stílussal nem volt semmi gond, ha én írtam volna akkor még talán csúnyábban és kicsit szarkasztikusabban írtam volna, de az már az én bajom! Hajrá normális és értelmes blogok! :D

  VálaszTörlés
 3. Engem is meghatott a Bosszúállok, de attól függetlenül akarom a saját szupercsajszimat megalakítani, csak beleírom őt a csapatba.
  Mivel még nem tapasztaltam ki eléggé a fandomot eszem ágában sincs belekezdeni, max megírom az előcselekményt, hogyan került oda lány :D

  VálaszTörlés
 4. Ez eddig szép és jó, azonban én mondom, hogy semmit nem használ. Természetesen, a cikk minden mondatával egyetértek, de ugyanez ment végbe akkor is, amikor az 1D volt a menő. Nem egy személy próbálta rávezetni a 14-15 éves bloggereket arra, hogy egyáltalán nem menő, amit írnak, mert ez az egész téma már eleve elcsépelt. Senkinek nem sikerült. De, ahogy abból is, ebből is majd kinőnek. :D

  VálaszTörlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony